top of page

De Beste Zonnecrème voor Je Tattoo

De zomer is een tijd van zon, strand en plezier, maar voor degenen met tattoos kan het ook een tijd van extra zorg en aandacht zijn. Je tattoo is een kunstwerk dat je met trots wilt laten zien, maar de zon kan helaas schadelijk zijn voor je inkt. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om je tattoo te beschermen tegen de zon en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste zonnecrème voor je tattoo.


Waarom je Tattoo Beschermen tegen de Zon?

De zonnestralen kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan je tattoo, vooral als deze nieuw is. UV-stralen kunnen ervoor zorgen dat de kleuren van je tattoo vervagen en de lijnen minder scherp worden. Dit komt omdat UV-stralen de huid binnendringen en de inktdeeltjes onder de huid afbreken. Om je tattoo er jarenlang helder en scherp uit te laten zien, is het cruciaal om deze goed te beschermen tegen de zon.


Waar Moet je op Letten bij het Kiezen van een Zonnecrème?

Wanneer je op zoek bent naar de beste zonnecrème voor je tattoo, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden:


1. Hoge SPF (Sun Protection Factor)

Kies altijd voor een zonnecrème met een hoge SPF, bij voorkeur 30 of hoger. Een hogere SPF biedt meer bescherming tegen schadelijke UVB-stralen die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand en schade aan de oppervlaktelagen van je huid.


2. Breed Spectrum Bescherming

Zorg ervoor dat de zonnecrème breed spectrum is, wat betekent dat het zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt. UVA-stralen dringen dieper door in de huid en kunnen ook de inkt van je tattoo aantasten.


3. Waterbestendigheid

Als je van plan bent om te zwemmen of veel te zweten, kies dan voor een waterbestendige zonnecrème. Dit zorgt ervoor dat de bescherming niet wegspoelt en je tattoo goed beschermd blijft.


4. Lichtgewicht en Niet-Vet

Een lichtgewicht, niet-vette formule voorkomt dat je huid verstopt raakt en zorgt voor comfort, vooral als je de zonnecrème dagelijks gebruikt.


5. Vrij van Irriterende Stoffen

Vermijd zonnecrèmes met alcohol, parfum of andere irriterende stoffen, vooral als je tattoo nog aan het genezen is. Deze kunnen de huid irriteren en het genezingsproces verstoren.


Zonnige dag bij een tropisch zwembad met mensen die genieten van het water en hun zwart-witte tattoos laten zien, terwijl iemand zonnebrandcrème aanbrengt.

Tips voor het Aanbrengen van Zonnecrème op je Tattoo


  • Regelmatig Aanbrengen: Breng de zonnecrème royaal aan en herhaal dit elke twee uur, of vaker als je hebt gezwommen of gezweet.

  • Vermijd Directe Zon Blootstelling: Probeer tijdens de piekuren van de zon (tussen 10.00 en 16.00 uur) directe blootstelling te vermijden. Zoek schaduw op wanneer mogelijk.

  • Draag Beschermende Kleding: Naast zonnecrème kan beschermende kleding, zoals een hoed of lange mouwen, extra bescherming bieden tegen de zon.


Het beschermen van je tattoo tegen de zon is essentieel om de kleuren en lijnen helder en scherp te houden. Kies voor een zonnecrème met een hoge SPF, breed spectrum bescherming en een niet-vette, waterbestendige formule. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je tattoo er prachtig uitziet, zelfs tijdens de zonnigste dagen van de zomer.


Lees de blog over tattoo verzorging voor meer informatie. Andere tattoo-gerelateerde onderwerpen, of een afspraak maken? Bezoek onze website.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page